Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

donderdag 23 april 2015

Wederom oproer op de begraafplaats

Elke ochtend nadat we Lars naar school hebben gebracht, gaan we aansluitend naar Mirthe. Knuffels weer recht zetten, blaadjes weg halen, kaarsje aan en meestal ook nog een rondje over de begraafplaats. Het is een grote begraafplaats, een mooie ook. Maar vandaag werden we toch wel weer verrast. Met man en macht is geheel groenvoorziening Assen uitgerukt om de begraafplaats te verzorgen. Hmm, is dat normaal, zo aan het begin van het seizoen? Net even voor het weekend extra goed hun best doen? Nog niet eerder opgevallen, dat er zoveel mensen ineens aan het werk zijn, meestal worden de werkzaamheden over de dag verspreid, over de week ook, maar niet zoals nu. We hebben een vermoeden dat het is voor dinsdag. Dat het er dan wel spik en span uit moet zien. Maar helemaal zeker zijn we er niet van. Tot we bijna weer terug bij de auto zijn en een medewerker ons aanspreekt. 'ik weet niet of jullie er belang bij hebben, maar komende dinsdag zijn er filmopnames.' Ja, dat weten we, dat is voor ons. En hij geeft toe, het is dat het seizoen weer begonnen is om gras te maaien, te schoffelen en dergelijke, maar nu moet het er wel op en top uit zien. Dus even met man en macht er tegen aan, hopen dat het dit weekend mooi weer blijft en dinsdag nog te zien is, hoe hard er gewerkt is. Een beetje wind kan al flink wat rotzooi veroorzaken...
De opnames zijn voor het EO programma 'Bakkie troost'. Wanneer de uitzending is horen we nog, maar dat zal ik hier ook laten weten. Via uitzending gemist kan je afleveringen kijken en zien wat voor programma het is. Ik vind het een eer om gevraagd te zijn en kijk er naar uit om iedereen over Mirthe te mogen vertellen!

Geen opmerkingen: