Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

vrijdag 17 april 2015

Voorbereidingen

Op vele vlakken zijn er voorbereidingen in gang gezet. En voorbereidingen betekent dat we met de toekomst bezig zijn. Een grote stap in de zin, dat we lang amper toekomst konden plannen. Eerst kon het niet door de ziekte van Mirthe, toen kon het niet doordat we eerst weer moesten landen van de heftige rit die we 2 jaar lang mee maakten. Zo langzamerhand beginnen de agenda's voller te raken, niet alleen van komende week, maar zelfs die van de komende 3 maanden. Dan houdt het ook wel op hoor, zo ver is al heel ver, in mijn beleving.
De voorbereidingen zijn heel divers. Zo zijn er voorbereidingen voor opnames, voorbereidingen voor een verjaardag, voorbereidingen voor de kinderherdenking, voorbereidingen voor het festival Dag van Delen, voorbereidingen voor een permanente tekening, voorbereidingen voor een monumentje, voorbereidingen voor een boek en voorbereidingen voor de arbeidsmarkt ( ja, toch weer die stoute schoenen aangetrokken en hoe!).
Voorbereidingen genoeg dus...de agenda stroomt bijna over van de plannen.

1 opmerking:

Anoniem zei

heel goed hoor, succes met alles en ik blijf je volgen. xx andrea