Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zaterdag 4 april 2015

Pasen

Mirthe is supertrots op haar paashaas oren. Ze draagt ze dan ook eigenwijs, maar net waar ze heen gaat. In dit geval mee naar de zwemles van Lars. Een paar weken voor... nou ja, het is Pasen in elk geval, 2013
Een jaar later een heel ander beeld, hoewel...de jas is nog steeds dezelfde. Want ja, zo hard groeide ze nou eenmaal niet. Of zat de jas een jaar eerder nou zo ruim? In elk geval, moet er tijdens het paas eieren zoeken op de TPG (therapeutische peuter groep, ofwel haar 'school') ook van de glijbaan gegleden worden. Die eieren? die vinden zich vanzelf wel, toch? nee hoor, Mirthe helpt ook fanatiek mee, zo tussen het glijden en schommelen door. Dit was op Witte Donderdag. Ook dit jaar waren we op Witte Donderdag op de TPG, de nieuwe locatie, die er prachtig uit ziet. Dit keer geen paaseieren zoeken, maar een fijn weerzien met bijna het hele revalidatieteam. Natuurlijk hadden we Mirthe's Lichtpuntjes mee genomen, zodat ook daar haar licht zal stralen.
De kids zijn duidelijk dol op elkaar. Als 'grote' zus houdt ze grote broer goed vast.

Geen opmerkingen: