Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

dinsdag 28 april 2015

'Bakkie troost?'

Tussen de hagelbuien door...brak de zon door en ja konden er mooie opnames gemaakt worden. Wat mooi om te doen. Heel spannend natuurlijk, want hoe gaat dat dan?En kom ik wel uit mijn woorden? Nou ja, ik blijf wel praten en vertellen dus dat ging helemaal goed, haha. Ook voor de luistershots was er nog genoeg verhaal om te vertellen. Het wordt vast een prachtige aflevering. En om een indruk te geven heeft fotograaf Chris ook vast wat beeldmateriaal geschoten.


 Lars was er natuurlijk bij, maar hoe duidelijker het hem werd, wat de bedoeling was, hoe meer hij zoiets had van...doe maar niet. Prima, dat maakt het ook wat makkelijker om me te concentreren op het gesprek zelf. Samen met Chris bleef hij alles op een afstandje goed in de gaten houden. De kanjer ;) ook deelde hij nog even warme chocomelk en ijsjes uit, bij de taxusboom die daar prima voor geschikt is ;) haha.
Hij is nog wel op camera vast gelegd, maar of dat in de uitzending komt of later bij de afsluiting van het seizoen, dat wachten we maar af.
Het was zo mooi om te doen als ik had gehoopt. Mooie mensen en een fijne sfeer. En toch, toch is het dan onwerkelijk om het over mijn leven, mijn dochtertje te hebben. Wat kan het toch raar lopen...

1 opmerking:

iemand die mee leeft zei

Wat zijn jullie sterk. Ga zeker kijken.