Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

donderdag 19 maart 2015

Toekomst

Ook al lijkt de toekomst soms overweldigend
Onthoud dat hij niet tegelijk komt
Maar moment voor moment
-Beth Mende Conny

Dat slaat nou precies op mij. De toekomst is overweldigend. Hoe doen we dat, naast wat we doen, ook gaan werken? Natuurlijk voelt het goed om te gaan zoeken, om de stappen te zetten om het mogelijk te maken om te gaan werken. Maar hoe kan ik dat combineren met de uitdagingen die we nog te wachten staan? de verjaardag in juni zal een uitdaging zijn. De sterfdag in september net zo goed.
Het enige dat ik kan doen, om toch stappen te zetten, is alles per moment te bekijken. Open en transparant zijn naar de mensen die ik in de toekomst mijn werkgever mag noemen. Het maakt de drempels lager en zal de noodzaak om in eerder genoemde maanden, rond de betreffende data het tempo iets wat te kunnen aanpassen, mogelijk maken.
Wie gaat de uitdaging aan om mij in dienst te nemen? ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen: