Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zondag 22 maart 2015

Inzicht

Er zijn van die momenten en van die dingen die ik zelf niet snap. Ik doe ze, ik voel dat ik dat moet doen, maar snappen? Ho maar. En als ik het niet snap, wat ik doe, dan vind ik het lastig om er aan toe te geven. Ik heb wel een logica, een inzicht nodig, wil ik doen wat ik doe en dat met overtuiging doen. Helaas werkt het niet zo dat inzicht komt wanneer je er om vraagt. Je kan niet naar de boekenkast lopen een boek openslaan en daarin dat portie inzicht vinden dat je nou net nodig hebt. Of wel soms? Ja soms wel, maar dan moet je net het juiste boek treffen. Laat ik nou het geluk hebben, dat er een paar boeken in mijn boekenkast terecht zijn gekomen die ik super interessant vind en die mij helpen aan inzicht. Die me helpen mezelf te begrijpen in de wirwar van emoties, van oordelen, verwachtingen en nieuwe ervaringen. Vooral die laatste doe ik veel op de laatste tijd. Hoe kan het ook anders? De hele wereld staat voor mij op zijn kop, niks komt meer op dezelfde plek terug. En dat hoeft ook niet. Ik hoef ook niet meer zonder verdriet te leven, want dat betekend immers dat ik van Mirthe houd. En laat ik nou net gister dat ook horen op tv, toen een moeder dat over haar zoon zei. Misschien ken je het programma, 'een bakkie troost'. Een stukje herkenning, kan zo veel doen. En die boeken waar ik het over had? Die zijn van Hans Stolp. Volgens mij maakt het niet uit welk boek ik van hem lees, het is allemaal verhelderend.

Geen opmerkingen: