Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

dinsdag 4 augustus 2015

Zomermarkt etc.

Morgen is het weer zover, dan is het weer zomermarkt in Assen. het is de laatste keer dat ik er met de Lichtpuntjes sta, dus wil je zelf wat moois uit kiezen, kom dan gerust even langs. Er is een groot assortiment, dus er zit vast en zeker iets moois voor je bij. Zo zijn er natuurlijk de Regenboogkaarsen, de Harten, de Vlammen en de tuinfakkels. Zeker nu iedereen weer naar huis terug keert, na een mooie vakantie, is het lekker om op de zomeravond nog een paar lichtjes in te tuin aan te steken. De tuinfakkels zijn daar zeker geschikt voor!


Uiteraard is ook het boek van Jelma Daalman weer te verkrijgen voor maar 20 euro heb je een prachtige aanvulling voor je thuisbibliotheek! En je kan terecht bij Lilian Hoekstra van Hartswerk voor edelstenen advies. Verder belooft het extra gezellig te worden deze keer op de markt met de verschillende oude ambachten. De weersvoorspellingen zijn goed, dus ik kijk er weer naar uit.

Ondertussen worden er allerlei plannen gemaakt om meer kaarsresten te krijgen, om meer kaarsen te kunnen maken en meer mensen te bereiken. Eén van die plannen is gericht op het ontwerpen van de website. De domeinnaam is aangemaakt en de steigers zijn geplaatst: www.supermirtheslichtpuntjes.nl
Nu staat er nog een link naar de facebookpagina, maar achter de schermen zijn we druk bezig een mooie website te creëren. Binnenkort daarover meer.

Mocht jij nog een idee hebben voor de Lichtpuntjes, denk aan vorm, kleur, mogelijke plek om ze te verkopen of een inzamelpunt voor kaarsresten te maken? Neem dan gerust contact met mij op, dan ga ik ermee aan de slag.

Geen opmerkingen: