Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zaterdag 22 augustus 2015

Op uitnodiging in verbondenheid

Het was weer een bijzondere dag. Vandaag mochten de Lichtpuntjes komen stralen op de zomermarkt van het kinderdagverblijf De Pompeloen.
Toen ik ervoor gevraagd werd, had ik mijn twijfels. Is dat nou wel de plek om met de Lichtpuntjes, en dan vooral het verhaal erachter, aanwezig te zijn? Die twijfel werd meteen weg genomen: ik was zeer zeker welkom om Mirthe's Lichtpuntjes te laten stralen.
Dat doet me goed. Ik kan niet anders zeggen. De reacties en medewerking vandaag waren weer hartverwarmend. Zeker voor herhaling vatbaar, dus wie weet volgend jaar weer. Er is ook weer een inzamelpunt bij op dit kinderdagverblijf.
Zo verspreiden de Lichtpuntjes zich meer en meer. Er komt meer naamsbekendheid en er zijn meer en meer mensen die hun medewerking verlenen door kaarsresten te verzamelen. Om dan te zien hoe ik een kraampje kan vullen met nieuwe kaarsen, gemaakt van afval, dan is dat best ontroerend. Het is mijn rouwproces dat daar ten toon gespreid staat en het maakt duidelijk hoeveel mensen mij daarin helpen. Dat doet mij heel veel goed!
Ook volgend weekend sta ik op een markt/ beurs, waarvoor ik ben uitgenodigd (dat vind ik ook leuk, dat ik word uitgenodigd! en ik ga graag op uitnodigingen in, haha). Het is de spirituele beurs in Eexterveensche Kanaal, in De Kiep op 30 augustus van 10-17 uur. Kom dan gezellig langs :)

Geen opmerkingen: