Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

woensdag 5 augustus 2015

Kerst !?

'Voor jou is het al kerst!?'... Zo sloten we vandaag de zomermarkt af, mijn vriendin en ik. Haar ex was verbaasd over de ideeën die wij aan het uitwisselen waren voor de volgende markt waar we zullen staan. Dat duurt nog wel even, het is de najaarsmarkt in november. Een markt waar ik wel wat van verwacht voor de Lichtpuntjes, de feestdagen staan dan immers voor de deur. Mijn vriendin dacht hardop na over haar kerstacties en dus werd er verbaasd opgemerkt dat we al met kerst bezig zijn. Om vervolgens ook te concluderen dat het ondernemen wel een visie op de toekomst noodzakelijk maakt. Kaarsen zijn immers niet zo maar gemaakt en wil ik een beetje voorraad hebben, mag ik wel voorbereidingen treffen. Wat net zo goed voor mijn vriendin geldt, edelstenen komen vooralsnog niet vanzelf aangevlogen. Zo staan we met onze neuzen al een beetje naar de kerst gericht... Een beetje, want er ligt nog genoeg tussen wat niets met de kerst te maken heeft.
Kerst ligt op de achtergrond van mijn onderneming, de kaarsen zijn allemaal uit de dozen en op de plank thuis. Ik kijk terug op een paar mooie marktdagen. Het was een hele beleving om in mijn thuishaven, mijn eigen gemaakte creaties te presenteren. Vele Lichtpuntjes hebben een nieuwe thuis gevonden en verlichten menig gezelschap. Ik ben een aantal bijzondere ontmoetingen rijker en heb mensen gesproken die ik soms al tijden niet had gesproken of had verwacht 'in het wild' (d.w.z. buiten de muren van het ziekenhuis) te zien.
Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat het me goed doet me op deze manier onder de mensen te begeven. Het is duidelijk dat ik een verhaal te vertellen heb, wat ik graag doe. Maar het is ook prettig om iets tastbaars te bieden dat uitdraagt wat ik zo belangrijk vind om te delen: er is altijd een Lichtpuntje en je kan altijd een ander een Lichtpuntje geven.

Geen opmerkingen: