Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

donderdag 13 augustus 2015

Nog meer verwennerij

Tja, wat kan ik vertellen over de afgelopen dagen. Het is intensief en tegelijk is het dan toch gelukt omgeving genieten. Hoe kan dat ook anders, de sfeer is geweldig, de activiteiten goed verzorgd en de mensen hartverwarmend, zowel de vrijwilligers als de families. Het is toch mooi om mee te maken hoe iedereen zich inzet met elkaar. En met zorg, echt waar!
Gister begon de dag sprookjesachtig: de limousine kwam voor rijden om ons, de moeders, op te halen voor een verwendag in het Sana Dome. Na een korte uitleg, volgde een eerste behandeling, de massage, om vervolgens ons te begeven naar de baden. Op het zonovergoten terras even bij kletsen, de lunch nog even uitstellen, want de volgende behandeling stond op het programma...wel ontspannen, alles mogen vergeten en toch een schema volgen is heen goede combi, vandaar dat de lunch halverwegede middag was. Nog even een laatste duik in het bad en het was toch echt tijd moet vertrekken. Onze limo stond weer klaar... Onze limo? Ja echt onze limo ( klinkt leuk hè?). Dit keer de champagne erbij. Snel door drinken ook nog, want de rit was kort en fles moest wel leeg, haha.
Terug op het jachtslot, bleek dat de vaders een iets andere dag hadden gehad. Een golfclinic, luxe lunch, die er vervolgens wel afgereden moest worden in de 20 km op de mountainbike. Een ortief dagje dus, want het is hier ook nog heuvelrijk...
De kinderen hadden een leuke dag gehad met veel spel en een verrassing voor na het eten. Een heus optreden van de hele club. Lars deed fantastisch mee, hoewel hij niet van dansen houdt.
Vandaag weer een actieve dag. Met ons allen op de trekkers of in de huifkar, werden we het bos ingereden. Daar beginnende met een kop koffie, om vervolgens los te gaan op muziek,nog een korte bootcamp gedaan ( maar lang genoeg om moe van te worden) en een vraag wedstrijd gedaan, waarbij een massage van Tante Lenie werd verloot. Aangezien Chris al bij het inleveren van de antwoorden meende dat wij gewonnen hadden, kreeg hij een voorproefjevandie massage ( foto volgt nog).
De middag werd afgerond met een excursie. Leerzaam en een verrassende wending, toen toch de waterpomp werd bediend... Een watergevecht kon natuurlijk niet uit blijven met dit weer. Iedereen moest er aan geloven.
Nu pauze, zo meteen bonte avond en dan is het morgenweer tijd om op huis aan te gaan. Ik kan nu wel zeggen dat ik blij ben met deze ervaring. Voor ons gezin is dit een heel goede week geweest tot nu toe. We hebben gelachen en gehuild en we hebben veel drempels over gestapt.

Geen opmerkingen: