Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zondag 2 augustus 2015

verbinden van Ermerstrand tot Denemarken

Gister waren we op het Ermerstrand, wat een prachtige plek is overigens voor recreatie op warme zomerse dagen. En laat het gister eindelijk weer een heerlijk zonovergoten dag te zijn. Wat wel betekende dat we graag een plekje in de schaduw wilden bemachtigen, nabij het terras, want daar is de gezelligheid. Na een beetje schuiven en goed overleg met de organisatie van Mannen voor Kika en de eigenaar van de horeca, zijn we klaar voor een gezellige, sfeervolle middag. De akoestische klanken van Luister zetten een gezellige sfeer neer. De harten van enkele jong dames worden geraakt en adembenemend luisteren de dames-to-be, naar de muziek, die ze waarschijnlijk nog niet kennen gezien de leeftijd, haha. Het oudere zusje maant haar 2 jarige zusje nog even tot stilte...
Lars en ik hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt en hebben een frisse duik genomen. Volgens Lars was het Noordpool water...fris was het wel. Lars had ook een paar keer geluk bij de loterij van de Mannen voor Kika en kwam een aantal keren terug met weer een grote doos speelgoed. In eerste instantie een poppenbuggy, maar gezien de pijnlijke en onwenselijke gedachte achter een dergelijk stuk speelgoed, werd dit lot toe gewezen aan prachtige transformer xxl.
Het was een middag vol waardevolle momenten, prachtige gesprekken en contacten gelegd met toekomst perspectief. Er werd nog een enkele verkoop gedaan en met een auto, die voller was geladen, dan de heenreis, gingen we op huis aan. Lars vatte de dag samen: dit was de leukste dag van ade zomervakantie.... Van alle zomervakanties ... Tja, wat wil je, wanneer de vakantiebestemming de afgelopen 2 jaar hoofdzakelijk het UMCG was.
Even later doet Lars er nog een schepje boven op: dit was de leukste dag ooit. Ja het was weer een gezellige, waardevolle dag. SuperMirthe's Lichtpuntjes brengt ons onder de mensen, in beweging en verbind. Ook zonder onze directe bemoeienis overigens. De afgelopen weken heeft de regeboogkaars gestraald op een camping in Denemarken. De kaars was meegenomen door vrienden en laten er nou nog een goede vriendin met haar gezin de buren op de camping zijn. Ze kenden elkaar niet, maar Mirthe's Lichtpuntje stond er middenin te stralen, tijdens een gezellig samen zijn. Hoe mooi is dat?
Er gebeuren bijzondere mooie dingen...

Geen opmerkingen: