Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

donderdag 18 juni 2015

Benut je kansen

Lars is een kanjer en een held, zoals hij vorige week al samen met zijn vriend bevestigde. Je kan hem er wel bij hebben. Hij helpt graag een handje mee, als dat hem uitkomt. Soms wordt hem dat niet gevraagd, maar doet het dan toch. Met plezier? geen idee, nee hij doet het. Het is namelijk zo dat aan alle kanten wordt meegeholpen om de Lichtpuntjes 'draaiende' of beter gezegd 'brandende' te houden. Zo ook door ouders en kinderen op school. Zo nu en dan komt Lars dan met de handen extra gevuld naar buiten, met een tas of doosje met kaarsvet. Zo ook gister. Maar Lars weet er ook wel handig gebruik van te maken. Dit keer was hij ook een stuiterbal rijker, die hij mij trots laat zien. Met de vraag: rara hoe kom ik dáár nou aan? Geen idee, vast gekregen van iemand. Jaha, dat klopt. Bleek een klasgenootje de pas gekregen kaarsen wel heel mooi te vinden (let wel dat waren dus kaarsen die nog omgesmolten moeten worden). En dus hadden ze samen bedacht dat er wel geruild kon worden: een kaars voor een stuiterbal. Eerlijke ruil lijkt mij, zo heeft hij er ook nog wat, zijn mama te helpen Lichtpuntjes te maken, haha.

Geen opmerkingen: