Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zaterdag 24 januari 2015

Sneeuw

Het hele land is deze winter al een keer voorzien van een pak sneeuw. Maar wij niet. Tot vandaag dan, een prachtige witte deken wachtte op ons toen we op stonden. En dat terwijl de eerste sneeuwklokjes toch al hun kopjes hadden opgestoken. Toch nog even wachten, nu eerst de echte sneeuw.
Ergens in een ver, ver verleden lag er ook veel sneeuw. En lang ook, ongekend lang voor Nederlandse begrippen. Ik meende dat wij in het noorden toen goed bedeeld waren en de rest van Nederland iets minder. Zo kan het verschillen in een klein kikker landje. En in dat verre verleden was jij er bij. Jippie! de slee die we het jaar ervoor van de Goedheiligman hadden gekregen, konden we onder het stof vandaan halen. Dikke kleren aan en op pad.
We hebben zelfs ook op het ijs gestaan. Jij had nog een ijzertjes, en Lars vond het maar moeilijk. Dus gewoon op de sneeuwlaarsen over het ijs rennen en glijden, dat was veel leuker!
Nu ligt de sneeuw er weer en dat zal nog wel vaker gaan gebeuren, dat ik dan graag een sneeuwpop met je zou willen maken.

Geen opmerkingen: