Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zaterdag 30 augustus 2014

'Lekkere' traktatie

Gister kwam Lars thuis met 'iets' voor Mirthe. Er was getrakteerd in de klas van Mirthe en dan is het toch super leuk dat er ook aan Mirthe wordt gedacht! En wat een heerlijke traktatie: een potje klei. Laat Mirthe nou al de hele week verkondigen voor ze naar bed gaat: morgen Mirthe kleien. Er zijn een paar dingetjes tussen gekomen, waardoor dit niet lukte. Maar dit maakt natuurlijk alles goed! Onder luide verkondiging is Mirthe druk met haar mes aan het 'snijen snijen'.















Vandaag heeft Mirthe het ook weer goed gedaan. Ze heeft wel last van dat rot medicijn, net als de vorige keer. Maar het lijkt beter te gaan dan vorige keer. Of het is dat wij beter voorbereid waren op wat komen zou en daar adequaat op kunnen reageren. Ze zal er nog wel wat last van hebben de komende dagen, maar ze doet het echt weer toppie goed. Ze kletst en knuffelt wat af en geeft bovendien heel goed aan wanneer ze op bed wil liggen. Wat is dat fijn zeg, zo'n verschil met vorig jaar, waar ze de ene boze bui na de andere kreeg, omdat ze het niet zeggen kon of we haar simpelweg niet begrepen. We tellen onze zegeningen, want ze zijn er, echt en je hoeft niet eens zo ver te zoeken om dat te zien! Kijk alleen maar bij al die lieve reacties van iedereen om ons heen, de goede bedoelingen, steun, kaartjes en ga zo maar door. Het doet ons goed te weten dat we elke keer weer op jullie kunnen rekenen!

Geen opmerkingen: