Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

donderdag 28 augustus 2014

goed nieuws

De oncoloog belde net, de tumoren zijn niet overduidelijk gegroeid, dus dat verklaart de klachten niet. Ook zien de hersenkamers er vergelijkbaar uit. Mogelijk dus wel dat er een infectie zit die de boel op stelten zetten. Antibiotica wordt gestart en ze krijgt een zakje bloed, zodat we begin volgende week onze citytrip kunnen maken! Ook krijgt ze gewoon de medicatie die ze gister had moeten hebben, als het goed is vanavond lekker thuis. Pff wat een opluchting

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Yeaaaaaahhhhhh! Fijn!

Ik lees maar een ding:' GEEN GROEI VAN DE TUMOR'.

Geluk, Moniek.

Unknown zei

ja! dat zingt ook door mijn hoofd! Ik voel me zooooo opgelucht.