Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

vrijdag 8 augustus 2014

dag 24

Toch een bezoekje aan het ziekenhuis gebracht. Mirthe had vanochtend last van van alles en nog wat. Alles was haar te veel. Op de poli zat ze natuurlijk heerlijk te spelen alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Op de spreekkamer had ze wel even zo'n moment dat iets niet goed was. Wat meteen de vraag opleverde of ze Dexa krijgt...nee, dit is op het moment 'gewoon' gedrag. Zodra ik weet wat ze wil, is het weer goed en speelt Mirthe verder.
De bloedwaardes zijn gecontroleerd en de CRP is aan het zakken, dat is dus een goed teken. Haar lijfje knapt het zelluf wel weer op. De reactie van vanochtend zou best toe te schrijven kunnen zijn aan alle medicijnen die ze nu krijgt (en dus ook aan de hoge CRP waar ze nu zo hard voor heeft gewerkt, lijkt mij).
We zijn weer thuis en het voornaamste is natuurlijk dat Mirthe zelf sterk genoeg is.

Geen opmerkingen: