Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

maandag 1 september 2014

Relaxed dagje (48)

We zijn goed aangekomen en goed verzorgd door het hotel hier. Mooi pakketje stond klaar voor de kids, met veel 'koekjes' aldus Mirthe. Maar heus, het was allemaal snoep, een paar knuffels en kleurtjes. Mirthe was meteen in haar sas. Vervolgens kwam er ook nog een traktatie van de chef. En toen we vroegen of we op de kamer mochten eten, want Mirthe was moe en zou niet lang gezellig blijven in het restaurant. Dat wilden we onszelf en de overige gasten niet aan doen. Maar dat was allemaal geen probleem, we mochten zelfs van de kaart beneden bestellen, die had wat meer keuze dan het roomservice menu.
Voor het eten hebben we nog even gewandeld, richting vliegveld uiteraard, wat hier aan de overkant is. Er stonden een paar vliegtuigen buiten, dus we hebben een beetje een indruk gekregen. Nou nog afwachten of t de juiste indruk is, dat zien we morgen dan wel weer.
Mirthe had het wel snel gezien, ze wilde verder, ze wilde wel terug naar de auto...
Lars vond het mooi, sprong en danste op en neer (zou hij het spannend vinden, ofzo? Ik wel, dat is zeker!)
Het enige dat mist is de oppas, dan hadden we nog lekker naar de Spa gekund op de eerste verdieping. De volgende keer maar even rekening mee houden, haha. Nu lekker vroeg op bed. Mirthe is al in dromenland, ze heeft zich super goed gehouden. Ze is nu ook wel een stuk fitter dan gister. De modderstroom heeft zich vandaag beperkt tot eenmalig in haar eigen bedje, dus ook dat lijkt een stuk beter dan gister.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als het goed is hangen jullie nu ergens in de lucht of zijn al geland. ....de zon schijnt voor jullie dag.....veel plezier. Ben alweer nieuwsgierig naar je volgende verhaal! Duim voor een super dag voor jullie alle vier.
Liefs Dorien

Anoniem zei

heerlijk om te lezen dat het goed gaat..en dat jullie genieten, en dit is nog maar een voorproefje!
prachtige dag vandaag om te vliegen in een privejet hahaha! geniet er van laat je lekker vertroetelen en we wachten met spanning af op de verhalen.. liefs de travailles