Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zondag 19 oktober 2014

Trots

De afgelopen dagen heb ik toch weer de verhalen van/ over jou gelezen, Mirthe. Alles van het begin, totdat we hoorden dat je weer ziek was. Ik dacht dat ik het niet kon, dat allemaal weer lezen en herbeleven. Eerder werd ik er zo emotioneel van, voelde ik de spanning weer terug komen die ik toen voelde. Ik werd weer herinnert aan gebeurtenissen die ik was vergeten. Aan gesprekken die zijn gevoerd, overwegingen die we moesten maken, maar vooral zie ik jouw vrolijke, pittige karaktertje erin terug.
Nu ik het weer lees, word ik hoofdzakelijk vervuld met een gevoel van Trots. Jeetje, wat liet jij iedereen toch iedere keer weer een knap staaltje doorzettingsvermogen zien. Elke keer dat je weer iets kon, was je zo trots, zo blij dat je het weer deed. Je had zoveel lol en maakte er het beste van. Natuurlijk was er ook het verdriet, de pijn en de frustratie als iets niet lukte, maar dat was ook je drijfveer. De volgende keer ging je er gewoon weer voor! Met stralende oogjes en een stralend koppie, liet jij weten dat je zelluf ook door had dat je weer iets zelluf had gedaan. Jij mag met recht de titel Kanjer dragen, of liever gezegd SuperMirthe, zoals je jezelf noemde.

1 opmerking:

Unknown zei

Hihi... Supermirthe. Mede mogelijk gemaakt door een liefdevolle warme en vertrouwend gevende omgeving.

Natuurlijk mag je trots zijn om jullie kanjer. Maar ook een beetje op jezelf!
Achter zo'n superkind moet wel een een sterke papa en mama staan��

Liefs,
Angelique