Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

vrijdag 10 oktober 2014

Roze lucht, roze sterren

Ruim op tijd waren Chris en ik op school. De voorbereidingen nog volop in gang. Want de kinderen wilden ook graag nog een verhaaltje, dansje doen of een gedichtje opdragen aan Mirthe. Dit werd in het speellokaal gedaan, intiem, niet open op het schoolplein. Of het wel zou passen, met de hele school in het speellokaal, dat was nog even spannend. Maar het lukte hoor. Wat een bijzondere sfeer, zo mooi, zo ontroerend wat de kinderen zelf hebben geschreven en bedacht. En wat mooi hoe de school hier gehoor en ruimte aan geeft.
Het speellokaal hangt vol met bundels roze ballonnen, die de sfeer benadrukken en Mirthe duidelijk aanwezig laten zijn. Mirthe, meid, als jij eens wist wat je te weeg hebt gebracht...ach je bent overal bij en laat duidelijk je stempel achter.
Buiten schijnt de zon, dat heb je ook maar mooi geregeld. Er staat een lekker windje. Chris, Lars en ik staan op het schaakbord (verhoogd groot schaakbord op het schoolplein) terwijl alle kinderen om ons heen komen te staan. De schoolleiding komt er ook bij staan. Afgesproken is dat wij onze ballonnen als eerste laten gaan, zonder af te tellen en dan ook de rest de ballonnen mag laten gaan. Nog even steekt de wind op, alsof jij laat weten dat het wel tijd is en je ongeduldig wordt. En dan laten we ze gaan. Als een grote zee van roze ballonnen gaan ze de lucht in en drijven gezamenlijk boven jouw lokaal uit, richting ons huis. De zon weerkaatst er prachtig tegen en als de ballonnen hoog de lucht in zijn, lijkt het zelfs alsof het een mooie sterrenhemel is, van roze sterren op klaarlichte dag.




5 opmerkingen:

Geertje zei

Prachtig! Wat ontzettend mooi ondanks het grote verdriet...liefs!

Anoniem zei

Bijzonder mooi.. wat lief van de kinderen om iets aan Mirthe op te dragen echt top!
Complimenten aan OBS Theo Thijssen
hoe ze hier vorm aan geven, hartverwarmend.
Was aan het werk vandaag, maar ik
ben om 10 uur naar Mirthe's plekje gegaan om in gedachten bij jullie te zijn...
Liefs Monika

Anoniem zei

Om 10 uur was het spontaan helder....zag de wolken wegtrekken.....heel bijzonder
Sandra

Anoniem zei

In een woord 'mooooooi'!

Moniek.

Unknown zei

@Chris & Liedeke, wat een mooie dag voor jullie. Weer even een opsteker. Ik denk vaak aan Mirthe en jullie. Met onze dochter gaat het redelijk goed. Vandaag weer de grote chemo gehad en ze blijft dan minimaal 2 dagen in het Radboud. Vorige keer koorts enz... dus ik hoop dat het nu beter gaat. Volgende maand weer een MRI waar we weer als een berg tegenop zien natuurlijk. Hopen hopen hopen... en vrees, maar dat hoef ik niet uit te leggen. Ik hoop dat het goed afloopt. Ik ga niet alle ellende spuien want jullie hebben wel wat anders te verwerken. Diep respect voor jullie gezin. Wat moeten mensen toch sterk kunnen zijn. Ik zie het ook op de afdeling je kijkt elkaar als ouders aan, een glimlach, en je voelt dat je niet de enige bent. Groet Nico