Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

donderdag 12 juni 2014

Schoolreis!

Vandaag heeft Mirthe haar heuse eerste echte schoolreis gehad, met de kinderrevalidatie oftewel haar school. Ouders mochten mee en dat was natuurlijk feest. De reis ging rechtstreeks vanuit huis naar de kinderboerderij. Daar werd iedereen verwelkomt en konden de kinderen eerst spelen of bij de dieren kijken. Mirthe vond het best wel spannend maar ook heel erg leuk om iedereen weer te zien.
Na de koffie, thee, ranja, taart en/of cake werd de wagen volgeladen: de huifkar met 2 reuze paarden stond al klaar. Mirthe kon eigenlijk niet wachten en eenmaal in de huifkar mocht ze zelfs direct achter de bok zitten en had dus goed zicht op de paarden. Wauw wat genoot ze van de rit, ze straalde helemaal! En dan gingen de paarden ook nog in galop! Lachen dat ze deed!


Het was al wel halverwege de rit dat ze door leek te krijgen dat er nog meer mensen mee reden, want de juf was ook mee, zag ze ineens. En een paar groepsgenootjes, die al eerder naar haar hadden gezwaaid, maar daar had Mirthe eerst nog geen tijd voor.
Na de rit was er nog een leuke verrassing: ze mochten knuffelen met een konijntje. Ze bleef het diertje maar vast houden, zonder er naar te kijken, want ondertussen moest ze de omgeving ook in de gaten houden natuurlijk. O ja en dan weer even het konijntje aaien, dat was ook zo en weer kijken wat de anderen allemaal deden.
Daarna nog een rondje door de pluktuin, aardbeitjes gekregen van de zorgboer en nog een rondje langs de moestuin, waar ook een kindermoestuin was (en dat vind ik dan weer heel erg leuk om te zien).
Als afsluiting een ijsje. Het ijsje dat mevrouw had uitgekozen was niet goed genoeg. Dus werd mama's ijsje opgeëist... Smullen was het.

Geen opmerkingen: