Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zaterdag 19 oktober 2013

Meditatie verzoek

Vrijdag 18 oktober

Lieve mensen, lezers en volgers,
graag zou ik iedereen willen vragen om naast alle licht, liefde en kracht die jullie ons en Mirthe in het bijzonder toe sturen, ook te richten aan Eline ( eerder genoemd Elsje). Het dappere meisje heeft het zwaar voor de kiezen gehad de afgelopen dagen. En kan dus alle kracht gebruiken, zoals jullie ook stuk voor stuk voor Mirthe doen.
Het is niet aan mij om hier ook haar verhaal te vertellen, dus wil ik het er op houden dat ze een bezoekje aan de IC heeft gebracht. Inmiddels is ze ook weer op de afdeling en lijkt aan de beterende hand, maar mag door de omstandigheden nog niet naar huis. Wat behoorlijk ontmoedigend is, want er is geen betere plek dan je eigen Thuis.
Dus lieve mensen sturingen licht naar Eline opdat ze snel opkrabbelt en weer lekker kan spelen!
Zij en Mirthe hebben immers een afspraakje staan om konijntjes te aaien en stickers te plakken ;)

Liedeke

2 opmerkingen:

Anoniem zei

och arme schat.. we hadden gehoopt dat elsje al weer thuis zou zijn.
tuurlijk nemen we elsje mee in onze vraag aan de engelen om licht en kracht.
we zouden ze graag samen zien spelen.
mirthe en elsje jullie zijn allebei toppers !
dikke knuffel uit assen

Anoniem zei

Lief van jullie.
warme groet,
Eline.