Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

woensdag 15 juli 2015

Circuitdag Against Cancer


Eindelijk was het vandaag dan zover. Eindelijk is het dan gelukt aanwezig te zijn op de Circuitdag van Against Cancer! Het was een fijn weerzien, met Arthur, Jeltje (met hen zijn we in september naar Kopenhagen geweest, toen we nog volop in de behandeling zaten, om een maand later elkaar te treffen op een heel andere gebeurtenis...) en vele anderen, sommige hernieuwde kennismaking en sommige voor het eerst een echte kennismaking, hoewel bekend van gezicht, van facebook of anderszins. Bijzondere verhalen gehoord, herkenbaar, troostrijk of gewoonweg hoopgevend! Wat een kracht hebben we weer gezien vandaag! Gevoeld, gekregen en gedeeld, wat mooi!
We hadden al met de organisatie overlegd dat de SuperMirthe's Lichtpuntjes mee zouden komen en daar uitgedeeld mochten worden.
Dat was fantastisch om te doen en bracht natuurlijk de nodige gesprekken op gang. Ik wist alleen niet dat ik aangekondigd stond, op de plattegrond:

Dat is best een leuke verrassing!
Lars heeft genoten en is toch meer een actieheld dan ik had gedacht. Zonder blikken of blozen stapt hij in een prachtige, snelle auto (ik niet hoor...), een paar rondjes over het TTcircuit (die sneller voorbij waren dan ik had gedacht, maar ja ze rijden dan ook geen 40 km per uur) en met een lach stapt hij weer uit! Ik dacht dat hij groen zou zien, maar niks daarvan.
Er was een spetterend optreden (in de regen) van Roel van Velzen. Hij had met Serious Request aangeboden een lied te schrijven voor de hoogste bieder. De anonieme winnaar, heeft dit kado gedaan aan Against Cancer, daar is een prachtig nummer uit naar voren gekomen, wat hij hier vandaag natuurlijk wel ten gehoren moest komen brengen. Het was prachtig, want ook werden nu de ballonnen opgelaten voor alle kinderen die worden gemist...SLIK.
Vele witte duiven-ballonnen werden opgelaten, een kippenvel moment. Mirthe was heel dichtbij, dat kan niet anders. Het was een indrukwekkend gebeuren.

Wij kijken terug op een fantastische dag, dank jullie wel Against Cancer, tot volgend jaar!


Geen opmerkingen: