Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

dinsdag 19 mei 2015

open

Het hart is geopend. Het lijkt nog te bloeden, het lijkt nog onherkenbaar onder de bloedende massa. Het is niet alleen leed en verdriet dat eruit stroomt. Er is iets anders, subtieler en vluchtiger dat er tegenwoordig in grote golven doorheen stromen kan. Het is niet tastbaar, het is moeilijk te zien, het is iets dat voelbaar is, voor degenen die het durven ervaren. Het is groots, het laat zich niet tegenhouden door materie, afstand en tijd. Het doorgrond alle barrières, van ras, geloof en leeftijd. Een enkeling durft het zonder omhaal te beantwoorden. Een enkeling nog puur en open en onbezoedeld door oordelen en ervaringen, zijn het juist de jonge mensjes die het begrijpen. Zij geven het door en door en door. Hartgrondig en hartvochtig geven zij door wat menigeen niet meer begrijpt, door de eigen opgedane wonden. Kijk naar het kind, geef het wat je te geven hebt en het geeft je in duizendvoud terug. Kijk naar het kind en bewonder de twinkel in de ogen, de onbevangenheid en geef het vertrouwen dat het mooi is, voor wat het is. Dat ene kind, dat wijze mensje, zendt zoveel uit, begrijp jij wat het is?
Mijn hart werd geopend door zo'n kind.  Een kans om de pijn te doorleven die dat opleverde, een kans om te groeien, een kans om opnieuw heel te worden, maar dan meer en mooier en groter dan ooit te voren. 

Geen opmerkingen: