Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zaterdag 22 maart 2014

Hooggewaardeerd bezoek

22 maart 2014

Vanmiddag komt Eline op visite, tenminste, dat is de planning. Maarre nou heeft Mirthe rode vlekken in het gezicht. De oncoloog maar gebeld...die maakt zich geen zorgen, ze heeft geen koorts en heeft ook geen last van de plekken in het gezicht. Vanmiddag belt ze terug.

De oncoloog had niet het idee dat we langs moesten komen, we waren ook al langer dan 3 maanden klaar met de behandeling, dus de weerstand zal wel goed zijn. Oke, fijn dat ze daar zo duidelijk over zijn. Weet nog niet goed wanneer naar de huisarts en wanneer ziekenhuis bellen. Dat horen we gaandeweg wel, zo dus.

Het bezoek was errug leuk. De meiden hebben leuk gespeeld, samen of naast elkaar. Veel overeenkomsten en net zo veel verschillen. Mirthe moest natuurlijk wel haar nieuwe trap showen en dat vond Eline ook wel heel leuk. Lars vermaakte de meiden met zijn grappen en grollen. En mama mocht Mirthe niet helpen! Echt, als er andere helpende handen beschikbaar zijn, dan mag ik echt niet helpen. Dit keer was het 'line' die moest helpen, oftewel mama van Eline. Of anders samen met Lars van de glijbaan. Heerlijk en bij het uitzwaaien wilde Mirthe meteen door naar de speeltuin, want daar zijn schommels en een klimrek.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit is super leuk om te lezen.
Liefs Frank