Straal Mirthe: Straal!

Welkom op het blog van Mirthe. Het blog waarmee we zijn begonnen om onze naasten te infomeren over het wel en wee rondom Mirthe, toen ze ziek was. Een hersentumor, medulloblastoom, met uitzaaiingen en tumorcellen in het hersenvocht. De behandeling leek aan te slaan, Mirthe was klaar en de MRI liet geen kanker meer zien. De toekomst die weer voor ons open lag, bleek van korte duur. De kanker was terug (of nooit helemaal weg geweest), een tweede behandeling startte, maar bleek niet op te kunnen tegen de onverwachte wending die het kreeg: uitzaaiingen in de botten. 11 dagen na het staken van de behandeling, vertrok Mirthe naar de sterren op 29 september 2014.
Het blog wordt nog bijgehouden, minder frequent, maar om te laten zien hoe Mirthe mij nog steeds inspireert. Na haar overlijden ben ik mij gaan inzetten als ervaringsdeskundige ouder om de zorg voor kinderen met kanker te verbeteren. Nog altijd is er ruimte voor verbetering, al worden er veel nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd.

zondag 8 december 2013

Dank u Sinterklaasje

Zaterdag 7 december

De dag dat Sinterklaas zijn cadeautjes bij ons kwam brengen. Maar het is ook zaterdag, dus eerst gaat Lars nog even zwemmen. Na de les neemt de meester nog even wat met de kinderen door: Lars moet alleen nog goed leren uitdrijven en dan mag hij voor B! Wauw dat doet hij snel! Nou maar afwachten wanneer dat dan is...
Mirthe gaat nog even slapen. Wanneer ik haar op haal, is ze heeeeeeeeel erg verdrietig. Geen idee wat er aan de hand is. Maar na de paracetamol knapt ze meteen op. Tja misschien zijn het nu de oren waar ze last van heeft? Nou ja, gelukkig is het klaar wanneer de visite komt en kunnen we in spanning gaan afwachten wanneer de Sint komt.
Chris heeft 2 dagen in de keuken gestaan en dat is te proeven! Maar vlak voor we aan tafel gaan, gaat ineens de deurbel. Iedereen schrikt ervan... Lars loopt mee naar de voordeur en wat gek! Er staat wat! Terwijl hij even daarvoor nog op straat had gekeken en deurtje-bel had gedaan, dus toen was er nog niks. En geen spoortje te zien van de beste Sint. Lars vindt het maar wat spannend! (terwijl hij bij de aankomst van de Sint nog wel dapper zei dat hij niet meer gelooft) Mirthe doet gewoon haar ding en vindt het wel prima. Lars voelt de spanning wel voor 2, dus dat delegeert ze ook goed, haha. 
Voor de soep krijgt iedereen een cadeautje en na de soep, en na het eten en dan vindt Lars het welletjes: hij deelt alle cadeautjes uit. En dan ziet hij dat wanneer hij door zijn cadeaus heen is, dat Mirthe nog een stuk of 5 heeft liggen. 'Nou zeg' moppert hij, maar hij is wel blij met zijn cadeaus. 
En wij ook! Dat er toch zoveel lieve Hulpsinten zijn! Dank jullie wel, uit Geldrop, Meppel, Alteveer, Norg en zelfs uit Dalfsen en Harderberg. Het was erg gezellig en we zullen nog veel plezier hebben van de cadeaus (met name ik, geloof ik, ik kan een goede partij sjaals breien, haha! Dus wie zit er nog in de kou deze winter??).


Geen opmerkingen: